Το φυσικό προβιοτικό.
Το γιαούρτι παρασκευάζεται στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο ιστορικός Ηρόδοτος, που έζησε στον 5ο αιώνα π.χ. μνημονεύει το γιαούρτι. Ο περίφημος γιατρός του 1ου – 2ου μ.χ. αιώνα Γαληνός, εκθείαζε τη μαλακτική και καθαρτική επίδραση στο εντεροπεπτικό σύστημα και την θετική δράση του στην υγεία.
Το γιαούρτι είναι ολιγόθερμη τροφή με σχετικά μικρή ποσότητα λιπαρών. Βοηθάει στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών. Επίσης, τα ζωντανά ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων.
Το παραδοσιακό και το στραγγιστό γιαούρτι μας, παρασκευάζεται από 100% ελληνικό, παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Το παραδοσιακό έχει κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την πέτσα στο επάνω μέρος.
Το γάλα που χρησιμοποιούμε προέρχεται από πρόβατα που διατρέφονται από την ιδιαίτερα εκλεκτή χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.
Το στραγγιστό αλλά και το παραδοσιακό έχουν γεύση γλυκιά και υπόξινη.
Το παραδοσιακό διατίθεται σε ατομικά κεσεδάκια των 240 γρ. και των 500 γρ. καθώς και σε πήλινο και του 1Kg.
Το Στραγγιστό διατίθεται σε πλαστικό δοχείο των 10 Kg.