Συνοδός ζυμαρικών
Η ξηρή Μυτζήθρα είναι παραδοσιακό, εκλεκτό, πολύ σκληρό τυρί τυρογάλακτος που δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε στην χώρα μας επί αιώνες.
Πρόωρες αναφορές υπάρχουν κατά την Βυζαντινή περίοδο. Επιπλέον είναι γνωστή για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.
Η Μυτζήθρα παρασκευάζεται από 100% ελληνικό τυρόγαλο σκληρών τυριών αιγοπρόβειου γάλακτος, στο οποίο προστίθεται 10% από 100% Ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Το γάλα που χρησιμοποιούμε προέρχεται από αιγοπρόβατα που διατρέφονται από την ιδιαίτερα εκλεκτή χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.
Η γεύση της είναι ευχάριστη ελαφρώς αλμυρή με πολύ πλούσιο άρωμα. Απολαύστε την τριμμένη σε ζυμαρικά ή και σαν πρόσθετη στο μαγείρεμα καθώς ταιριάζει με όλες τις συνταγές. Ωριμάζει μέχρι να γίνει η ξήρανσή της, περίπου δέκα ημέρες. Διατίθεται σε στρογγυλό κεφάλι 1 Kg.
Η Μυτζήθρα έχει λάβει βραβεία για την ποιότητα και την γεύση της από εγκεκριμένους οργανισμούς γευσιγνωσίας.